Hírek

Elérhetőségek

Tűzoltó Mikulás osztott ajándékot a gyerekeknek Orgoványon

Tűzoltó egyenruhás rénszarvasok húzták be a Mikulás színes ünnepi égősorral feldíszített tűzoltóautó-szánját szerdán Orgoványon a művelődési ház parkolójába, ahol a fehér szakállú szaloncukrot osztogatott a gyerekeknek batyujából.

Az Orgoványi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai, Szabó Zsolt parancsnok és ötletgazda javaslatára úgy döntöttek, hogy felrázzák a falu életét a mikulás-ünnep alkalmából és Orgoványon még soha nem látott vidám meglepetéssel készülnek a helyiek, s főleg a gyerekek örömére.

Feldíszítették hát IFÁ-jukat – teleakasztották karácsonyi égősorral – és egy bivalyerős hangfalat szereltek a tetejére, amin keresztül karácsonyi dallamokkal töltötték be a falut szerda este. A tűzoltók rénszarvas agancsot tűztek sisakjukra és behúzták a Mikulás tűzoltóautó-szánját a művelődési ház parkolójába, ahol már rengeteg gyerek várta őket. Miután Gál Szilvia, Orgovány polgármestere köszöntötte az érdeklődők népes táborát, a Mikulás (Termő Géza, az egyesület elnöke) batyujával a kicsik közé ereszkedett és szétosztott egy zsáknyi szaloncukrot köztük.

Miután mindenki megkapta a maga édességét, vonatozni kezdtek a szülők és a gyerekek a karácsonyi ritmusokra.

Ezután újra elindult az egy estére szánná átminősült tűzoltóautó rénszarvasaival és a falu utcáin haladt keresztül-kasul, hogy azokat is örvendhessenek az ünnepi dallamoknak, akik otthonaikban maradtak.

A mulatság után a szánt visszahúzták a tűzoltó szertárba, ahol az éjszaka sötétjében visszaváltozott tűzoltóautóvá.