Hírek

Elérhetőségek

- Megyei ösztöndíj tájékoztató

4390-1/2020

 

Megyei ösztöndíj tájékoztató

 

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat (továbbiakban: Önkormányzat) három évvel ezelőtt elindította az EFOP-3.9.2-16 kódszámú „Humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben - kedvezményezett térségek” című felhívás keretein belül a „Bács-Kiskunban itthon vagy!” elnevezésű ösztöndíj programot, melyhez 4 térségből 27 település csatlakozott. Ennek során több, mint 500 tanulót tudtunk jelentős anyagi támogatásban részesíteni tanulmányaik során, A nyertes pályázók az ösztöndíj támogatásért cserébe vállalták, hogy minimum annyi ideig dolgoznak a megye területén a tanult szakmájukban, amennyi időre támogatásban részesültek.

Alapvető célkitűzésünk, hogy a fiatalok a helyi munkaerőpiacon kamatoztassák tudásukat, valamint a vállalkozások igényeit szem előtt tartva megfelelő szakmai felkészültséggel rendelkező humán erőforrást tudjunk biztosítani.

Az elmúlt időszakban megszerzett tapasztalat és kialakult kapcsolatrendszer lehetőséget biztosít a Program sikeres folytatására. Az Önkormányzat most kibővíti a MEGYEI ÖSZTÖNDÍJ rendszert a teljes megye területére, hogy a korábbi tapasztalatokat felhasználva egy új és szélesebb választási lehetőséget adjon a piaci igényekre a megye sikeres fejlődésének érdekében. Ehhez finanszírozási alapot hoz létre a vállalkozások és települési önkormányzatok bevonásával.

Kérem segítse munkánkat, hogy érdekeink találkozhassanak. Amennyiben tud szakképzett munkaerő hiány problémával küzdő vállalkozásról, kérem visszajelzését az osztondij@bacskiskun.hu e-mail címre, vagy keresse Kévés Dóra (+36 30 511 4703) ösztöndíj referens kolléganőt, aki felveszi Önnel a kapcsolatot.

Együttműködését köszönöm!

Kecskemét, 2020. 11. 12.

Tisztelettel:
Rideg László

Csatolmány(ok):