Hírek

Elérhetőségek

Koronavírus - FONTOS!

 

 

 

 

 

 

 

Orgovány Nagyközség Címzetes Főjegyzőjétől.
6077 Orgovány, Molnár Gergely u.2.
Tel: 76/591-981
Fax: 76/591-030
E-mail: jegyzo@orgovany.hu

 

I/1122/2020.

HÍRDETMÉNY

 

Ezúton értesítem Orgovány Nagyközség Lakosságát, hogy a koronavírus - járvány kapcsán korlátozott ügyfélfogadást rendelek el 2020. március 16-án( hétfőn) 13.00 órától az Orgoványi Polgármesteri Hivatalban.

Halaszhatatlan ügyekben (haláleset, élet-és vagyonveszélyeztetettség, pályázati hiánypótlások) telefonos egyeztetés után az ügyintéző fogadja az ügyfeleket az alábbi telefonszámokon:

 

  • Konfár Ivett - anyakönyvvezető

                  76/591-988

  • Virág István - műszaki ügyintéző

                  76/591-987

  • Fodorné Zombory Katalin - adóügyi ügyintéző

                  76/591-986

Minden más esetben kérem vegyék igénybe az elektronikus ügyintézési mód lehetőségét és beadványaikat  az  onkorg@t-online.hu és a jegyzo@orgovanv.hu címekre szíveskedjenek megküldeni, ahonnan 24 órán belül érdemi választ kép.

A Polgármesteri Hivatal dolgozói a kialakult munkarendnek megfelelően, zárt ajtók mögött végzik munkájukat. A személyes kapcsolattartás korlátozásának második indoka a jelentkező határidős munkavégzés (lakossági védekezés megszervezése, intézmények üzemeltetésének felügyelete, a zárszámadás elkészítése, adózási tevékenység szervezése stb.) feltételeinek biztosítása.

Amennyiben környezetükben fertőzés- veszély alakul ki, úgy azt azonnal jelezzék a Polgármester Asszony (76/591-982, 70/453-6853,  galszilvia@orgovany.hu) és a Hivatal dolgozói felé.

Az intézkedés visszavonásig érvényes. Személyes elérhetőségem: 76/591-981. vagy 30/872-2054 illetve a jegyzo@orgovanv.hu email cím.

Kérem megértésüket és türelmüket.

Orgovány, 2020. március 16. 10 óra.

(:Bagócsi Károly:)
címzetes főjegyző

Erről értesül:

1.) Orgovány Nagyközség Lakossága (hirdető, honlap)
2.) Irattár.

 

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

Orgovány Nagyközség Polgármestere

Orgovány Nagyközség Önkormányzata
6077 Orgovány, Molnár Gergely u. 2.
E-mail: galszilvia@orgovany.hu
Tel: +36-76/591-980
Fax: +36-76/591-030    

IKT:

1. számú KÖZLEMÉNY

 

A 2020. március II. napján a 40/2020. (III. 11.) Kormány rendeletben kihirdetett új koronavírus okozta veszélyhelyzettel kapcsolatban, valamint 2020. március 14. napján kihirdetett 45/2020. (III. 14.) Kormány rendeletben leírtaknak megfelelően a következő közleményt teszem közzé:

Értesítjük Orgovány lakosságát, hogy

2020. március 16. napjától (hétfőtől)

1. Az Orgoványi Napköziotthonos Óvoda és Bölcsődében rendkívüli munkarendet rendelek el, ügyelettel kapcsolatban az óvodavezetővel folyamatosan egyeztetünk.

2. Az Orgoványi Művelődési Ház és Könyvtár további intézkedésig tevékenységeit felfüggeszti, látogatókat nem fogad.

3. A gyermekétkeztetés jelenleg szünetel, további döntésig szíves türelmüket kérjük.

4. Fogorvosi rendelés tekintetében kizárólag sürgősségi ellátásra van lehetőség.

5. a Polgármesteri Hivatal fenti időponttól ügyfeleket kizárólag halaszthatatlan, személyes jelenlétet igénylő esetben fogad. Az ügyfelek telefonon: 76/591-980 számon érhetik el az ügyintézőket. A megadott számon előzetes egyeztetés szükséges.

6. arra kérjük a helyi munkáltatókat, hogy (az intézkedésekkel érintett) munkavállalóik számára lehetőség szerint rugalmas munkaidőkeretet legyenek szívesek biztosítani,

7. A rendezvények tartásának mellőzését kérjük!

Az egyidőben, egy légtérben tartózkodók számának csökkentése érdekében kérjük a lakosságot, hogy alapellátó egészségügyi intézményben és orvosi rendelőkben az alábbi javaslatokat fogadják el:

- Mindenképpen konzultáljanak háziorvosukkal.

Dr. Takács Katalin - 76/376-031
Dr. Faddi Zoltán - 76/376-102

- Hétköznap este 16 óra és reggel 8 óra között, valamint hétvégén hívják a háziorvosi ügyeletet a 76/516-984-es telefonszámon! Lázasan az ügyeletet ne keressék fel!

- 38 Celsius fok feletti láz esetén a háziorvos és az ügyelet, csak az orvossal telefonon egyeztetett módon és időpontban, a vonatkozó protokoll szerint fogad beteget.

- Az állandóan szedett gyógyszereket felíratni kívánó betegek telefonon kérjék háziorvosukat az elektronikus recept felírására.

- A Korona vírusról tájékoztatás kéréséért hívja a +3680/277455, +3680/277456 zöld számot.

Mindannyiunk közös érdeke a megelőzés, a folyamatos odafigyelés. Kérem Önöket, hogy csak hiteles forrásokból tájékozódjanak, és kizárólag a megelőzésre törekedjenek.

Naprakész információkat az alábbi elérhetőségeken találnak:

www.nnk.gov.hu
www.koronavirus.gov.hu

 

Kedves Orgoványiak!

Kérem Önöket, hogy mindenki fokozottan figyeljen önmagára és a környezetére.

  • a járvány terjedésének egyik leghatékonyabb gátja az, hogy az emberek találkozásának számát kell lecsökkenteni!
  • aki olyan országból tért haza, ahol már vannak megbetegedések, 14 napig maradjon otthon, ne menjen közösségbe.
  • figyelnünk kell idős hozzátartozóinkra, rájuk nézve a legveszélyesebb a járvány!
  • az idősek lehetőség szerint ne menjenek közösségbe, családtagok, fiatalok, szomszédok lehetőség szerint segítsék bolti és gyógyszer igényeik beszerzését.
  • vigyázzunk egészségügyi dolgozóinkra is, hisz ők találkoznak elsődlegesen a betegekkel, és nagy szükségünk van rájuk!
  • Fertőzésgyanú esetén telefonon konzultáljanak háziorvosukkal!

Kérjük, hogy a szülök ügyeljenek arra, hogy a gyerekek maradjanak otthon, ne csoportosuljanak, ne a nagyszülők vigyázzanak rájuk!

Fontos, hogy az emberek higgadt, fegyelmezett és felelősségteljes magatartást tanúsítsanak a saját maguk és a helyi közösség védelme érdekében, hiszen kiemelten fontos jelen helyzetben az egyén felelőssége, mivel a vírus emberről emberre terjed. Azoknak, akik fertőzött személlyel találkozhattak, különösen nagy a felelősségük, a legcsekélyebb mértékben se kockáztassák mások életét. Az Önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy Önökkel összefogva uralja ezt a nehéz helyzetet, ehhez kérjük az Önök felelős, nyugodt együttműködését!

Megértésüket és együttműködésüket ezúton is köszönjük!

Orgovány, 2020. 03.15.

 

Gál Szilvia
polgármester