Hírek

Elérhetőségek

Bölcsődei férőhelyek bővítése Orgoványon

Bölcsődei férőhelyek bővítése Orgoványon

Projektazonosító: TOP-1.4.1-19.

 

Orgovány Nagyközség Önkormányzata a Terület-és településfejlesztési Operatív Program keretén belül a TOP-1.4.1-19. Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése tárgyú felhívásra pályázatot nyújtott be.

A Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága 2019. október 7. napján kelt támogatási döntésével a TOP-1.4.1-19-BK1-2019-00017. számon regisztrált „Bölcsődei férőhelyek bővítése Orgoványon „projektünket 299.948.875 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette. Orgovány Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 67/2019.(06.27.) határozatával a kapcsolódó eszközfejlesztésekhez 10.000.000 Ft önerőt biztosított.

A projekt megvalósításának kezdete 2018. december 20. napja és a szerződés szerinti fizikai befejezés tervezett napja 2021. november 30. 

Orgovány Nagyközség Önkormányzata 2014-től kiemelt céljaként tartotta számon a bölcsőde, mint szociális intézmény fenntartásának szükségességét. Ekkor egy csoporttal próbálta a jelentkező igényeket kielégíteni és erre egy bővítés keretében tudta biztosítani a feltételeket.

A kedvező demográfiai változásoknak és a Kormány szociálpolitikai intézkedéseinek nyomán az igény meghaladta a felvételi és elhelyezési lehetőségeket, így szükségessé vált a bővítés, amit a jogszabályi változások is alátámasztottak. 

A projekt műszaki megvalósulásáról:
A Kölcsey utcában a jelenleg működő Orgoványi Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde mellett adta a megvalósítási helyszínt a leromlott állapotban lévő Kölcsey u.3. szám alatti ingatlan. Az Önkormányzat 2018. végén az ingatlant megvásárolta. Ezen a részen valósul meg a három csoportos bölcsőde a kapcsoló kiszolgáló helyiségekkel.  Az új épület egy nyaktaggal kapcsolódik a jelenlegi épületegyütteshez.  A közzétett látványterv jobb oldalán látható a tervezett bővítés.

Az építési engedélyes és a részletes kiviteli terveket a Green Building 2011. Zöldépítészeti Mérnökiroda Kft (2750. Nagykőrös Gerle u.6/a) készítette el. Munkájukat a Képviselő-testület tagjai, az Önkormányzat és az Intézményvezető segítette szakmai és gyakorlati tanácsokkal.

A közbeszerzési eljárás várhatóan 2020. április végén zárul. Ekkorra ismerté válik, hogy a támogatási szerződésben szereplő nettó 207.365.712 Ft építési költség mire lesz elég és milyen többletforrások bevonása válik szükségessé. A tényleges összeg és a kivitelező személye az eljárás lezárását követően válik ismertté. Az építési szerződés közzététele a honlapon megtörténik.

Orgovány Nagyközség Önkormányzata

Bölcsődei férőhelyek bővítése Orgoványon - Látványterv